“Válság”

A hatalomátvétel

Sokan a nagy gazdasági világválság (1929-1933) legfőbb okának (teljesen tévesen) a túltermelést látják. Nem csoda, hiszen az iskolákban a mai napig ezt a félrevezető és féligazságokat tartalmazó verziót verik a fejekbe.

Azonban az akkori összeomlás nem volt más, mint egy rendkívül jól megtervezett koreográfia szerint levezényelt pénzügyi hatalomátvétel, melyet azok a bankok folytattak le, ahol a Rockefeller, J.P. Morgan, Joseph Kennedy, illetve Bernard Baruch, vagyis a pénzügyi óriások ültek a vezetőségi székekben.

A trükk a maga egyszerűségében volt „zseniális”.

Néhány évvel az összeomlás előtt ezek az emberek rendkívül kedvezőnek tűnő, úgynevezett 24 órás, azonnali visszafizetéssel felmondható kölcsönöket kezdtek el kibocsátani, amikhez 100 dolláros áron lehetett hozzájutni, azonban a vásárlóértékük ennek a tízszerese, vagyis 1.000 dollár volt.

A befektetők, brókerek tömegével csaptak le erre a fantasztikus ajánlatra és nem fordítottak figyelmet a legfontosabb elemre, vagyis arra, hogy ha a kibocsátó úgy gondolja, akkor úgy követelheti vissza az 1.000 dollárt, hogy azt 24 órán belül vissza kell fizetni, különben jön a behajtás, elárverezés, elidegenítés.

A bankárok e csoportja egészen a tetőpontig hagyta, hogy a kölcsönt felvevők iszonyatos kintlévőségeket generáljanak számukra.

Aztán 1929. október 24-én mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül (miért is tették volna? -benne volt az “apróbetűben) elkezdték visszahívni ezeket a kölcsönöket. Brutális pénzügyi pánik és összeomlás következett, a befektetők, hitelesek ezerszám bukták el minden vagyonukat, amik természetesen a cselszövést kitervelők érdekkörébe vándoroltak.

A bankárok néhány nap alatt megsokszorozták bevételeiket, vagyonukat és olyan pénzügyi hatalomra tettek szert, ami révén az egész világ gazdaságát a kezükben tarthatták.

Ez az akció egy szabályos puccs volt, egy olyan globális hatalomátvételi hadművelet, ami megpecsételte civilizációnk sorsát az elkövetkezendő néhány évtizedre!

forrás: Hihetetlen! magazin

A tanulság: A történelem ismétli önmagát és nincs új a nap alatt! Szükséges-e pénzügyi intelligenciát szerezni, oktatni? Szükséges-e a pénzügyeket tervezni?

Minden bizonnyal. Amennyiben egyetért, kérjen személyes konzultációt saját pénzügyi tervének elkészítésére!

Lépjen velem kapcsolatba itt!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Lakcím (település)

  Kérdés, üzenet

  Erre az e-mail címre kérem az újdonságokat, segítő útmutatásokat, cikkeket és kiemelt ajánlatokat is (eDM)!

  Egy gondolat ““Válság”” bejegyzéshez

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .